Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Maksutonta jätevesineuvontaa Tammelassa

Lisätty 06.07.2014

Jätevesien puhdistaminen on tärkeää myös haja-asutusalueen kiinteistöillä. Omilla valinnoilla voi vaikuttaa lähivesien ja kaivojen vedenlaatuun. Tammelan asukkailla on mahdollisuus saada puolueetonta jätevesineuvontaa kesän 2014 ajan. Neuvonnan toteuttaa Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistys ry. Neuvonta on asukkaille maksutonta ja se rahoitetaan Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen haja-asutuksen jätevesineuvonta-avustuksista.

Perinteisillä kesämökeillä ei vesikalusteita yleensä juuri ole ja vähäisten vesien puhdistamiseen riittää yksinkertaiset järjestelmät. Tietoa mökkien jätevesienkäsittelystä ja kuivakäymälöistä löytyy 
Kesämökin pesuvedet ja kuivakäymälät –esitteestä www.kvvy.fi/jatevesi/materiaali/kvvy_mokkiesite2014.pdf

Varustellumpien mökkien ja vakituisesti asuttujen kiinteistöjen jätevesijärjestelmistä löytyy tietoa Jätevesiopas –esitteestä

www.kvvy.fi/jatevesi/materiaali/jatevesiesite_paivitetty2011.pdf

 

Neuvoja oman jätevesijärjestelmän arviointiin ja kunnostamiseen voi kysyä myös suoraan jätevesineuvojalta. Tammelan jätevesineuvojista Laura Huhtala on tavattavissa Letkun kylän Elämysmessuilla la 28.6. klo 10-16 ja jätevesineuvoja Katja Varantola Tammelan torilla kesäasukaspäivässä pe 4.7. klo 14-18. Tarvittaessa voit myös pyytää neuvojan käymään kiinteistölläsi. Neuvontakäynti tulee varata pe 11.7. mennessä. Neuvontakäynnit tehdään heinä- ja elokuun aikana. Neuvontakäynnit ovat asukkaille maksuttomia.

 

 

Ota yhteyttä jätevesineuvojiin:

 

Jätevesineuvoja                                                      Jätevesineuvoja 
Laura Huhtala                                                           Katja Varantola

puh. 050 3821 252                                                   puh. 050 3632 824

laura.huhtala@kvvy.fi                                          katja.varantola@kvvy.fi

www.kvvy.fi/jatevesi

 

(HUOM! Jätevesineuvojat ovat päivisin pääsääntöisesti neuvontakäynneillä ja eivät silloin vastaa puhelimeen. Neuvoja soittaa sinulle takaisin vapauduttuaan.)